Aanbod

Mensen komen vaak bij mij vanwege stress, spanning in het lichaam, klachten op fysiek, mentaal en/of emotioneel gebied of om gewoon lekker op een zeer diepe manier te ontspannen. Mijn sessies zijn er op gericht om de rust, wijsheid en kern binnen in jou (opnieuw) te ervaren en het zelfherstellend vermogen van jouw systeem (weer) aan te zetten.

Ik werk aan huis of op locatie (bijvoorbeeld binnen de klinische GGZ). In de sessies werk ik helemaal afgestemd op jou en jouw hele systeem.

Eerst praten we kort over wat er bij je speelt en wat je klacht en/ of behoefte is. Daarop stemmen we het accent en de intentie van de sessie af. Dit kan een lichaamsgerichte sessie, een verbonden ademsessie, mindfulness of een wandelsessie buiten zijn. Zie hieronder uitleg per type sessie.

Aan het einde van de sessie is er de tijd om na te voelen en alles te integreren

Elke sessie ziet er net weer anders uit en is helemaal afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt om lekkerder in je vel te komen zitten. De sessies zijn in principe met kleding aan. Tenzij specifiek gekozen wordt voor een massage met olie. Tijdens de sessie ben ik er helemaal voor jou en is alles welkom. Je kunt ten alle tijden iets delen of aangeven wat je wil (of juist niet wil) en je kunt de sessie ook helemaal in stilte ervaren.

Lichaamsgerichte sessie

Je gaat liggen op een matje (of bed/ massagetafel) en eerst help ik je naar binnen te richten en je lichaam te voelen. Ik doe dit door zachte aanraking. En dan volgen we wat er vanuit jouw lichaam wil.

Het kan zijn dat er veel spanning is en dat we daarmee werken. Ik heb verschillende technieken die ik kan gebruiken. Ik help je om te voelen waar de spanning zit, ermee te verbinden en vandaar uit het los te kunnen laten. Ik werk met massage, mindfulness, pulseringen, stretches, (lichte) druk, reiki en het brengen van beweging in je lichaam, bijvoorbeeld door te wiegen of lichtjes te schudden. En ik help je om je eigen adem te gebruiken om dit proces te ondersteunen.

Het kan ook zijn dat er specifieke plekken in het lichaam aandacht vragen, dan help ik je hier contact mee te maken en samen te onderzoeken of het je iets wil
vertellen. Vaak zijn er emoties en/ of herinneringen verbonden aan deze plekken in ons lichaam. Hier ruimte aan geven maakt dat het weer kan stromen en werkt zo helend en transformerend.

Verbonden ademsessie

Je gaat liggen op een matje en eerst help ik je te landen in je lijf en contact te maken met wat er in je speelt. Ik gebruik zachte aanraking en help je ruimte in je lichaam te maken door bijv. strekkingen, pulseren en zachtjes schudden. Dan help ik je in de techniek van de verbonden adem en hierin in je eigen flow te komen. Ik ondersteun je hierin zowel met woorden als fysiek. Ik help je om zo vrij en vol mogelijk te ademen. Dit heeft als effect dat er een proces op gang komt waarbij er letterlijk weer lucht en stroming komt op plekken waar spanningen, blokkades, vastgezette emoties zitten. Ik begeleid je in dit proces door de adem te faciliteren en door aanraking, bijv. op drukpunten.

Dan volgt er een ontspanningsfase waarin je niets meer hoeft te doen, helemaal kunt ontspannen en alles in je systeem kan integreren. Ook hier ondersteun ik je door zachte aanraking.

Als je liever niet aangeraakt wil worden, kan dat ook. Dan ondersteun ik je met woorden, energetische aanraking (dus op afstand) en mijn volledige aanwezigheid.

Mindfulness

In de 8-weekse mindfulness training leer je op jouw eigen manier ontspanning en balans te ervaren en te creëren in je leven. In een losse mindfulness sessie bespreken we waar je tegenaan loopt en stem ik mindfulness oefening(en)  hierop af Zie voor informatie: Link naar website mindfulness-aan-huis .

Wandelcoaching

In een wandelcoaching sessie gaan we naar buiten
We bespreken vooraf wat je vraag of thema is en dan gaan we buiten lopen. Dit kan zijn in de natuur bijv. Elswout maar een park of een wijk waar het een beetje rustig is kan ook. We beginnen met meditatief wandelen. Vervolgens werken we samen met wat jou opvalt en/ of wat we tegenkomen in de natuur om je te helpen bij jezelf te komen, inzichten te krijgen en aanknopingspunten om dingen anders te zien en/ of doen.

Retreat middag

Een retreat middag is een waar cadeau aan jezelf. In deze middag (/ochtend/ avond) draait het helemaal om jou en nemen we wat langer de tijd om vanuit verschillende manieren “te werken” met wat er bij jou speelt. Dit kan een bepaald thema zijn maar kan ook gewoon gaan om pure ontspanning of (weer) thuiskomen in jezelf.

Het programma stemmen we vooraf af op basis van je behoefte en we kunnen dit desgewenst tussendoor bijstellen. Onderdelen die mogelijk zijn: verschillende meditaties, yoga, lichaamswerk, reiki, ademwerk en wandelen buiten.

De retreat middag kan individueel maar als er genoeg ruimte is ook zeker met een (kleine) groep.

Duur is in overleg en prijs afhankelijk van de duur en de wensen. Neem contact op voor mogelijkheden.

“At the center of your being

You have the answer

You know who you are

And you know what you want.”


-Lao Tzu-

Tarieven

Heb je een minimuminkomen? Ik ben bereid om mijn tarief aan te passen, neem contact op voor mogelijkheden.

Volledige training

Beschrijving

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Groeps training

Beschrijving

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Losse mindfulness training

Beschrijving

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Over mij

In 2013 kwam ik in aanraking met mindfulness. Ik was gegrepen door de eenvoud, de stilte en de andere manier van kijken. Hier ging het niet om werken aan doelen en problemen maar om leren te accepteren wat er gebeurt en vanuit een kalmte en bewustzijn te handelen. Dit was de start van een ontwikkeling naar een leven met meer bewustzijn, voelen en volgen van mijn “innerlijke stroom” en intuïtie.

Zowel in mijn jarenlange ervaring binnen de GGZ als in mijn eigen persoonlijke leven leerde ik dat veel “problemen” zoals onzekerheden, bronnen van stress en kwetsbaarheden hardnekkig zijn en niet met alleen ons hoofd zijn op te lossen.

Naast mindfulness vond ik in ademwerk en lichaamswerk manieren om mezelf beter te leren kennen en accepteren en op een meer ontspannen, vrije en vreugdevolle manier met het leven om te gaan. Voor mij is het de basis geworden om mijn leven op een fijne en gezonde manier te leven vanuit mijn eigen waarden en niet vanuit de verwachtingen van anderen of de maatschappij.

Ik ben steeds vanuit mijn eigen ervaring als deelnemer geïnspireerd geraakt om dit ook te bieden aan anderen. In mijn werk neem ik mijn professionele en persoonlijke bagage mee en laat ik me ook leiden door mijn intuïtie.

Contact

Het is altijd mogelijk vooraf een vrijblijvende telefonische kennismaking te hebben. Je kunt me appen op 06-14443342, mailen op loeki.vanrossum@gmail.com of het contactformulier invullen.